20’lik diş 17 ila 20 yaş arasında ağzın en arka bölümünde çıkan dişlerdir. 4 adet olan bu dişler erişimi zor ve fırçalanması kolay olmayan dişler olarak bilinir. Bu şekilde dişte çürümeler başlar. Diş çürümesinin ilerlemesi ile bu dişte ağrı yaşanır. Sitemiz https://www.dentaliva.com/20-lik-dis-tedavisi ile tüm tedavi aşamaları hastalara aktarılmaktadır. 20lik diş çekimi sırasında bu bölge uyuşturulur.
Kişi herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Birkaç gün içerisinde yara kapanır ve sağlıklı diş yapısı oluşur. Dentaliva ile diş hekiminize giderek 20lik diş ameliyatı olabilirsiniz. Dişlerin çıkmadan çekilmesi için özel ameliyat işleri yapılmaktadır. Bu noktada dişler çene kemiği üzerinden ayrılmaktadır. Diş çekiminin en önemli noktası dişin kökünün ne derece kalın olduğudur. Bazı hastalara 2 doz anestezi uygulanabilmektedir.
20 yaş diş herhangi bir işlevi olmayan ve çekilmesi tavsiye edilen dişlerden biridir. Bu nedenle Dentaliva tarafından kısa süre içerisinde çekim işlemi yapılmaktadır. Bazı durumlarda dişler kendiliğinden oluşmamaktadır. Kişilerde 20 diş çıkmaması durumu da mümkündür. Fakat diş ağrısı yaşamak istemeyen kişiler dişleri çektirmelidir.
20lik Gömülü Diş Çekimi Nasıl Yapılır?
20lik gömülü diş çekimleri ile beraber ağız içerisinde yaşanan diş ağrısı kesilmektedir. Buna bağlı olarak daha sağlıklı diş gelişimi oluşmaktadır. Dişlerin sıkışma durumu da önlenmektedir. Dentaliva diş hekiminiz ile önceden planlayarak diş çekimi yaptırabilirsiniz.
Diş çekimi sonrasında hasta günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Aynı zamanda diş çekildiğinde herhangi bir acı ve sonrasında ağrı hissi de yaşanmaktadır. Düzenli beslenme ve ağız hijyen bakımlarının yapılması da iyileşme sürecini olumlu yönde etkilemektedir.
Gömülü diş çekimleri ile beraber diş ağrıları da tamamen ortadan kalkmaktadır. Aynı zamanda diş çekimi için ilk olarak film çekimi ya da muayene yapılmaktadır. Hastanın problemleri dinlenmekte ve daha sonra çekim için bu bölge uyuşturulmaktadır.
Yapılan kontrol ile uyuşan bu bölgeye özel alet yardımı ile diş çekimi işlemi uygulanır. Diş çekimi oldukça kısa süren bir işlemdir. Yaklaşık 30 saniye içerisinde biten bu tedavi ile kişi gününe devam etmektedir. Herhangi bir dikiş işlemi yapılmamaktadır. Açık olan bu bölge zaman içerisinde doğru hijyen bakımı ile kapanmaktadır.
20lik Diş Çekiminin Önemi Nedir?
dentaliva.com diş hekiminiz 20lik diş hakkında detaylı bilgi vermektedir. Bu alanda dişin çekilmesi en önemli noktalardan biridir. Diş çekiminin yapılması ile ağız içerisinde bulunan diğer dişler daha sağlıklı bir pozisyona gelmektedir. Aynı zamanda diş ağrısı yaşayan ya da çürük başlangıcı olan hasarlı bölgeler de temizlenmektedir.
Yemek yeme sırasında bu bölgeye besin kaçma durumu ortadan kalkmaktadır. Bazı kişilerde 20lik diş konuşma bozukluklarına yol açmaktadır. Bu gibi durumların tamamı giderilmektedir. Ağız içerisinde sağlıklı yapıda dişler gelişim göstermektedir.
20lik Diş Çekiminin Faydaları Nelerdir?
20lik diş çekiminin birden fazla faydası bulunmaktadır. Bunlar arasında ilk olarak dişte başlayan çürüme durumu ortadan kalkmaktadır. Aynı şekilde dişte çürümeye bağlı oluşan ağrı da kesilmektedir. Çürük diş oldukça şiddetli bir ağrıya neden olmaktadır. Bu nedenle hastalar mutlaka bu ağrının ileri boyuta taşınmadan dişini çektirmelidir.
Çürük başlangıcının fark edilmesi ile beraber diş çekimi yapılmalıdır. Ağız içerisindeki hijyen çok daha hızlı ve kolay hale gelmektedir. Diş çekimi sonrasında kişi özgürce hayatına kaldığı yerden ağrısız ve acısız devam edebilmektedir.
20lik Diş Çekimi Sonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
20lik diş çekimi sonunda hastalar ağız içi hijyen bakımına özen göstermelidir. Özellikle diş çekildiğinde bu bölgenin yumuşak fırçalanması ve ağız bakım suları ile dezenfekte edilmesi gerekir. Açık yara şeklinde birkaç gün kalan bu bölge bakteri oluşumuna da açıktır.
İltihap ya da enfeksiyon oluşma riskine karşı mutlaka önlem alınmalı ve gargara yapılmalıdır. Sabah ve akşam hem diş fırçalanmalı hem de gargara ile bu bölge temizlenmelidir. Yapılan bu bakım iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Sert, sıcak ya da soğuk besinlerin tüketiminden de kaçınılmalıdır.
20lik Diş Çekimi Ne Kadar Sürede İyileşir?
20lik diş çekimi sonunda iyileşme süreci hastanın ağız içi bakımına göre değişmektedir. Düzenli temizleme işlemi yapan kişilerde birkaç gün içerisinde iyileşme fark edilmektedir. Kısa sürede iyileşmesi istenen bu yara için tüketilen besinlere de dikkat edilmeli. Ağız bakımının eksik yapılması ile bakteriler ve iltihaplanmalar ortaya çıkabilir. Bu nedenle tuzlu su ile gargara yapmak çok önemlidir.
20lik Diş Hangi Durumlarda Çekilir?
20lik diş ağrı, iltihaplanma ve çürük başlangıçları durumunun fark edilmesi ile çekilmektedir. Bu belirtileri gözlemleyen kişiler 20lik dişlerini çektirmektedir. Aynı zamanda diş kökünün sallanması ya da ağrı oluşturması tümör ya da çene kemiği problemlerine yol açmaktadır.
Bu yüzden mutlaka çekim işleminin yapılması gerekmektedir. 20lik dişin apse yapması durumlarında da diş çekimi önerilmektedir. 20lik dişlerin erken yaşta çekilmesi de ileride daha büyük problemlere karşı önlem oluşturmaktadır.
Sağlıklı Bir Diş Yapısı Oluşturmak İçin 20lik Diş Çekimi
Sağlıklı bir diş yapısı oluşturmanın temelinde 20lik diş çekimi gelmektedir. 4 adet çıkan bu dişler yukarıda ve aşağıda 2şer tane olmak üzere çekilmektedir. Bu dişler farklı zaman dilimlerine çıkabilir. Fakat hastaların çıktıktan sonra mutlaka çektirmesi gerekir. Lokal anestezi ile yapılan bu diş çekimi ile daha sağlıklı diş yapısı oluşmaktadır.