Horlama Tedavisi Mümkün Mü?

Horlama Tedavisi Mümkün Mü?

Günümüzde özellikle de erkeklerin en büyük sorunu olarak görülse de aslında horlama, kadın erkek fark etmezsizin ortaya çıkabilecek bir durum olarak görülmektedir. Çünkü uyuma esnasında nefes alınmak istendiği zaman, hava dar bir alandan geçmek zorunda kalır. Hava buradan geçerken burnun doku kısmında ve boğazda titreşim meydana gelir. Dar bölgeden çok fazla havanın geçmesi sonrasında ise kişi horlamaya başlar. Horlamanın bilinen pek çok faktörü bulunmaktadır. Bunlardan ilki yanlış uyku pozisyonu iken diğeri de hava geçiş kanallarının aşırı dar olması. Dolayısıyla insanlar bu sorunlarını gidermek adına horlamanın tedavisi için araştırmalar yapmaktadır.

Birçok insana göre horlama zararsızdır. Ancak yapılan son araştırmalar ile birlikte bunun doğru olmadığı da ortaya çıkmış oldu. Öncelikli olarak bilinmesi gereken şey, horlama sonrasında vücudun oksijensiz kaldığı gerçeğidir. Çünkü fazla solunum yapılması sonrasında doku ve organlara daha az miktarda oksijen gider. Bunun yanı sıra insanların büyük bir kısmı uyurken ağızdan solunum yapar ve bu tarz bir solunum da oldukça zararlıdır.

Pek çok insan yeteri kadar uyuduğunu düşünse de aslında horladığı için asla tam anlamıyla dinlenemez, sabahları kalktığında yorgun olur ve bu durum da onların günlük yaşantılarına yansır. Çünkü horlama esnasında insanlar tam olarak uyuyamaz ve uyanamazlar. Yeterli oranda uyku alamayan kişiler ise maalesef uykusuzluğun getirmiş olduğu çeşitli sorunlar ile başa çıkmak zorunda kalır. Ancak horlamanın en büyük zararı, uyku apnesidir. Çünkü uyku apnesinin ortaya çıktığı durumların başında horlamak gelir ve insanların horlarken aniden nefesleri kesilir.

Horlamanın Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bugünlerde pek çok farklı tedavi şekli olsa da insanların dikkatini çekmeyi başarmış tedavilerin başında, Buteyko Nefes tarafından yapılmakta olan tedavi geliyor. Bu tarz bir horlamanın tedavisi için ameliyata ihtiyaç duyulmaz. Çünkü nasıl ki horlamanın temel nedeni doğru nefes alamamadır, burada da insanların bu eksikliği giderilmiş olur. Yapılacak olan burun açma egzersizleri, ağızdan solunum yerine burundan solunuma geçme gibi teknikler sayesinde artık horlamak, sorun olmaktan çıkar.

25

Yanıt Yok

Cevap Yazın