Cold Brew Nedir?

Cold Brew Nedir?

Cold Brew‘in Türkçe anlamı soğuk demdir. Son yıllarda üçüncü dalga kahvecilerin artış göstermesi ile birlikte cold brew büyük bir artış gösterdi. Bu yöntem çok eski bir geçmişe dayanıyor. 1600’lü yıllarda Japonya’da yer alan Hollandalı tüccarların çok sık kullandığı demleme yöntemlerinden biridir. Dutch demleme olarak da bilinen bir yöntemdir.

Son yıllarda kahve dükkânlarında çok fazla ön plana çıkan kahve demleme yöntemlerindendir. Yapılan pek çok kahve demleme işlemlerinden daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Genellikle soğuk kahve ile karıştırılıyor. Fakat bu ikisi arasında çok büyük bir fark vardır. Evde de kolay bir şekilde yapılan demleme yöntemleri arasında yer alıyor. Cold brew yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar ön planda tutulduğu zaman iyi bir sonuç ortaya çıkıyor.

Soğuk Kahve İle Cold Brew Arasındaki Fark Nedir?

Çok karıştırılan iki kahve demleme yöntemleri soğuk kahve ile cold brew oluyor. Soğuk filtre kahveler çok uzun yıllardır çeşitli kafe ve kahve dükkânlarında var olan kahvelerdir. Yapılan herhangi bir kahvenin içerisine buz eklenmesi ile birlikte soğuk kahve ismini alıyor. Cold brew ise soğuk su içerisine eklenen kahvenin demlenmesi olayıdır. Soğuk kahve ile arasında çok büyük farklar bulunuyor. Soğuk kahve hazır bir kahvenin soğutulması anlamına gelirken cold brew kahvenin soğuk su ile demlenmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Hazırlanan soğuk su ve kahve karışımı yaklaşık olarak 20 saat ve 24 saat arasında bekletilerek daha sonra sıcak su ile demlenir. Böylece yoğun asit ortadan kalkmış olur. Daha yumuşak içimli kahveler sevenler için en ideal yöntemlerden biri oluyor. Kahvenin yoğun tadını alarak daha yumuşak bir kahve içimi sağlıyor. Bu karışım buzdolabında bekletildiği zaman daha acı bir tat ortaya çıkabilir. Bu sebeple oda ısısında bekletmek gerekir. Uzun süre bekletilen kahvenin içerisindeki kafein miktarı da artarak yoğun kafeinli bir kahve içmeniz mümkün olur.

Evde Cold Brew Yapımı

Soğuk demleme olarak bilinen cold brew evde kolay bir şekilde yapılabilir. 50 gram öğütülmüş filtre kahvenin içerisine 250 gram su karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde bir kavanozun içerisinde 20 ile 24 saat arasında bekletilir. Daha sonra kahveyi filtre şekline getirmek mümkün olan nokta buzdolabında bekletmek de mümkündür.

Daha acı bir kahve içimi seven kişiler için buzdolabında bekletmek daha ideal olacaktır. Oda sıcaklığında bekletilen kahve daha yumuşak bir içim sağlıyor. Kavanozun kapağını kapatmadan önce hava akımını önlemek için bir peçete ile kapatmak daha ideal olur. 20 ile 24 saat arasında bekletilen kahve daha sonra sıcak su ile demlemeye hazır hale gelir. Yoğunluğu kişinin zevkine bağlı olarak değişiklik gösterir.

23

Yanıt Yok

Cevap Yazın