Keskin, 4K TV, 3D, HD, UltraHD, FHD ile ilgili olarak, TV seçimi sıradan müşteriler için bir enkaza dönüşüyor. Öyle ki, tekno reklamlarında, bölümlerdeki personel son müşteriye bir ton alternatif verir ve onları şaşkına çevirir. Evlerimizde veya işyerimizde kullanacağımız en yeni TV’leri seçerken neleri bilmemiz tavsiye edilir? Odaklanmamız gereken konuları düşünmeliyiz.
Yeni Nesil Akıllı Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
TV satın alırken/ alışveriş ederken, ihtiyaç müşterilerin eğilimleriyle şekillenir. Burada atıfta bulunacağımız tüm incelikler, TV satın aldığınızda kararlarınızı daha basit bir şekilde çözebilecek önerilerdir.
Smart TV ekran boyutu ne olmalı?
1-Smart TV satın alırken dikkat çeken en önemli nokta ekran boyutudur. Bugün, 14 inç (35,5 cm) ekrandan 254 cm (100 inç) ekran boyutuna sahip TV’leri keşfetmek düşünülebilir. Ekran boyutu belki de izlediğiniz resimden alacağınız neşeyi etkileyen en büyük faktördür. Bu durumda, TV’yi koyacağınız odanın büyüklüğü ve koltuğunuzun TV’den ayrılması önemli hale gelir.
2-Ekran boyutundan sonraki önemli faktörlerden biri, odanın büyüklüğü hariç, TV’nin izlenecek noktaya anket ayrılmasıdır. İzleyeceğiniz resimle ayrılmanızda ekran boyutundan sonra kararınızı etkileyecek koşullardan biridir. Ekran boyutunun sadece anket ayrımına bağlı olarak seçilebilmesine rağmen, hangi ekranın hangi odaya en uygun olduğunu anlamak için temel bir reçete deneyebilirsiniz. Satın almayı planladığınız ekranın boyutunu 1,5 ve 2 artırın. Verim değerlerini metre, kontrast ve odanızdaki duruma dönüştürün.
Satın almayı düşündüğünüz ekran boyutuna sahip TV, odanızda aldığınız sayaç değerleri arasında iyi bir yol olmalıdır. Örneğin, bu denklemle belirtildiği gibi 42 inçlik bir model düşündüğünüzde, TV’yi oturduğunuz yerden 1,6 ila 2,1 metre uzakta bir yere koyma şansınız varsa, iyi bir anket anlayışı.
3-Ekran ölçümleri için gösterilen ölçümlerin ekran köşesinden köşeye uzunluğu olduğunu hatırlatmakta fayda var. Açıkçası, yüksek hedefli resimleri tamamen takdir etmeniz gerektiğinde, büyük ekran modellerine gitmek daha akıllıdır.
AkıllıTV kartı seçimi hangi yöntemle olmalı?
1-kurnaz TV satın alırken en meraklı konulardan biri kurulu olacak ekran gelişmeler. Bir ton pano varmış gibi görünmesine rağmen, temelde iki tane var: LED LCD ve OLED. (Eski gelişmeler, LCD ve plazma hakkında konuşmayacağım.)
2 LED LCD TV’ler, LED’ler tarafından aydınlatılan sıvı değerli taş piksellerden oluşur. Bu modellerin yararı, olağanüstü görkemli ve farklı resimler oluşturabilmeleridir. Bir zayıflık olarak, anket noktalarının daha küçük olduğu söylenebilir. LCD’ler IPS ve VA olarak ikiye ayrılır. IPS kartları VA’dan daha kapsamlı bir araştırma noktası sunarken, VA kartlarının karmaşıklık oranı IPS’den üstündür.
3-LED LCD TV yeniliği için en son erişilebilir nokta, Samsung tarafından oluşturulan QLED adlı yeniliktir. LCD TV’lerde daha yüksek gölgeleme kalitesi arıyorsanız, kartın aydınlatmasının nasıl olduğunu anlamak değerli olacaktır. Gölgeli kaliteyi, kenar aydınlatmalı panolar yerine tam arka plan aydınlatması (mahalle aydınlatması) veya yakınlarda azalan modellere doğru eğilme şansıyla artırabilirsiniz.
4-OLED’ler, adlarındaki karşılaştırılabilirliğe bakılmaksızın, LED LCD TV’lerin alternatif bir yeniliği vardır. Bu panolarda, pikseller kendi ışıklarını oluşturur ve resim tarafından tamamen kapatılabilir. Bu, OLED’lere yüksek karmaşıklık oranı ve inceleme noktası vermelerini sağlar. Sonra tekrar, OLED’lerin dezavantajları vardır. En önemlisi, OLED TV’ler LED LCD TV’lerin görkemine varamazlar. Bu, HDR içeriği için bir rahatsızlıktır.
5-Quantum Dot yeniliği bugün LCD TV’lerde ulaştığımız en dikkat çekici noktaya değiniyor. Samsung tarafından oluşturulan ve QLED modelleri için hatırlanan bu yenilik, her biri çeşitli tonlar verebilen, boyutları 2 ila 10 nm arasında değişen küçük parçacıklara sahiptir. Bu tekniği kullanan QLED LCD TV’lerin farklılaşma oranı ve gölgeleme doğası son derece yüksektir.
6-QLED TV’ler, LCD TV’lerin genel uygun konumu olan yüksek parlaklık ile geniş bir renk yelpazesi sunabilir. Daha sonra, her iki gerçek doğayı da muhteşem bir şekilde göstermek akla yatkındır. İlk kez Samsung tarafından bir yıl önce sunulan QLED modelleri, bu yıl yeni Quantum Noktalarını kapsayan metal ile gölgeleme aralığını önemli ölçüde genişletti.
7-Ekran parlaklığı tipik olarak ”nit” olarak adlandırılan birimlerde tahmin edilir. Splendor, resim kalitesi için temel bir unsurdur. Resimler, yeterli parlaklığın olmadığı ekranlarda bulanık görünebilir. Samsung QLED modelleri de dahil olmak üzere LCD TV’ler 2000 nite kadar çıkabilir. OLED modelleri 800-1000 nit arasında değerlere sahiptir.
8-Televizyonların özel olaylarında göz kamaştırdığımızda, artık geçmişe kıyasla fark oranı değerlerini gözlemleyemiyoruz. Bunun arkasındaki açıklama, markaların her birinin kendi farklı tahmin stratejileri ile bu teşvike karar vermesidir. Bu, farklılaşma hakkında kesin bir karar olmadığını gösterir.
Fark oranı, ekrandaki en koyu ve en parlak beyazın oranına gerçekten değiniyor. 10.000: 1 gibi bir oran genel olarak kabul edilebilir olsa da, belirttiğimiz gibi, tahmin yöntemlerinin standart olmadığı gerçeği ışığında bu rakamlara güvenilmeyeceğinden emin olabiliriz.
9-TV dünyasının son dönemdeki en ünlü yeniliği şüphesiz HDR (Yüksek Dinamik Aralık). HDR’li TV’ler, standart modellere göre önemli ölçüde daha fazla ihtişam ve karmaşıklık oranı sağlar. Bu, HDR maddesinde bulunan ek parlaklık bilgisine teşekkür eder ve tüm HDR TV’ler çok daha geniş bir gölgeleme aralığını destekler. Bu modeller standart TV’lerden önemli ölçüde daha belirgin, pratik ve daha fazla gölgeleme sağlar.
10-HDR içerme, TV’lerde daha sonra değil, daha erken standartlara ulaşmak için kullanılır. HDR TV’lerden yararlanmak için nadir HDR maddesinin kullanılması gerektiği göz ardı edilmemelidir. Kaynakları geleceğe koymanız ve mevcut HDR içeriğini izlemeniz gerektiğinde, seçenekleriniz olarak HDR TV’leri dahil edebilirsiniz.
Üç çeşit HDR vardır. İş standardı HDR10’a tüm HDR TV modellerinde erişilebilir. Maddelerin bilgisinde sahneden sahneye işleme siparişi veren Dolby Vision, bazı markalar tarafından destekleniyor. Ürün yazılımı güncellemesiyle 2017’nin çok sayıda HDR TV’sinde görünmeye başlayan yarım cins Log Gamma (HLG), HDR iletişimleri için kullanılmaktadır.