Dağıtım Panoları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dağıtım Panoları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Elektrik dağıtım panolarının çalışma prensibi büyüleyici bir serüvendir. Tüm kontak kesicileri, toprak kaçağı birimlerini, kapı zillerini ve zamanlayıcıları barındırır. Başka bir deyişle, elektrik arzının binaya dağılmasını sağlar. Elektrik beslemesinin tamamı, ana besleme kablosu ile ağdan binaya gelir. Bu kablo akımı ilk önce elektrik şebekesine, elektrik şebekesinden de hepsinin ortak buluştuğu elektrik dağıtım panoları üzerinden bağlı olan binaya taşır.

Çoğu dağıtım panoları çok yönlüdür. Boş muhafazalar, kullanıma hazır kablolu standart ünite veya kullanıcının elektrik gereksinimine göre özel olarak üretilen bir şey olarak satın alınabilirler. Elektrik dağıtım panolarının en iyi yanı, her bir pano bir ayırıcı ile kontrol edildiği sürece, binanızın ayrı parçaları için tek tek sahip olabilmenizdir. Örneğin, yüzme havuzu alanı farklı bir dağıtım panosuna sahip olabilirken, çiftlik evinizdeki sulama tesisi başka bir dağıtım panosuyla çalışabilir.

Dağıtım Panolarının Önemi

Dağıtım panoları, herhangi bir ticari veya konut kuruluşu için ana elektrik tedarik sistemidir. Ana kablo dağıtım panosuna gelir ve daha sonra kesiciler aracılığıyla ışıklar ve fişler gibi ikincil devrelere dağıtılır. Her cihazın optimum performansı için, uygun bir güç dağıtımı sağlamak gerekir ve ev ve cihaz güvenliği için çok önemlidir. Dağıtım panolarında BS çubukları, DIN rayı ve nötr bağlantı bulunur.

Dağıtım panoları sadece bir muhafaza değil, yalnızca evinizde uygun elektrik dağıtımı için nötr bağlantılar, toprak kaçağı ünitesi ve ara bağlantı telleri bulunan genel bir sistemdir. Bu günlerde standart dağıtım sadece teknik gereksinimlere değil, aynı zamanda ev dekoruna göre yapılır, böylece kolayca karışabilir. Çoğunlukla, bir dağıtım panosu iki kategoriye ayrılır:

Dağıtım Panosu Çeşitleri

1. Tek Kapı Dağıtım Panosu: Basit uygulamalar için, 4 yollu, 8 yollu, 16 yollu konfigürasyonlarda bulunan tek kapı dağıtım panosu kullanılır.

2. Çift Kapılı Dağıtım Panosu: Daha ağır işler ve artan uygulama ve bağlantı sayısı için çift kapılı dağıtım panosu kullanılır. Büyük ölçüde ticari kullanım için kullanılırlar.

Bir Dağıtım Panosunda Olması Gereken Özellikler

-Emniyet

Her dağıtım panosunun önemli bir parçası sigortadır. Sigorta, aşırı akımın devrelerinizden geçmesine izin vermediği için dağıtım panosunun önemli bir bileşenidir. Aşırı akım durumunda, sigorta evinizde veya ofisinizde cihazlarınızı ve her türlü elektriksel tehlikeyi önleyen ana kaynağı otomatik olarak kapatır.

-Estetik

Güvenlik dışında, günümüzde dağıtım panoları tasarımına ve stiline büyük önem verilmektedir. Dağıtım panolarının evinizde veya ofisinizde genel dekoru ve estetiği mahvettiği günler geride kaldı. Günümüzde çok çeşitli DB’ler, evinizin stil bölümünden ödün vermeden kaliteli bir DB arıyorsanız, size tüketici olarak üstünlük sağlar.

-Kullanıcı dostu

Dağıtım kutunuz kullanıcı dostu değilse, kesinlikle sizin için doğru seçim değildir. Kolay kurulum prosedürü ile kablolar için yeterli alana sahip olmalıdır. Çerçeve, kurulum sırasında herhangi bir hata olasılığını ortadan kaldırmalıdır. İyi kurulmuş ve kullanıcı dostu bir dağıtım panosu, elektrik dağıtım sisteminizin uzun ömürlü olmasını ve güvenliğinizi sağlar. Ayrıca, kullandığınız DB’nin bakım açısından kolay olması durumunda bir bonus olacaktır.

Doğru yere kurun

Bir elektrik dağıtım panosunu monte etmek için en önemli faktörlerden biri, kuru ve kolay erişilebilen bir yer olması gerektiği şekilde yerleştirilmesidir. Estetik nedenlerden ötürü, köşedeki bir kutuya konabilirler, ancak alanın yangın kazalarına eğilimli olmadığından emin olun. Acil bir durumda daima gerekli dokümanları ve talimatları el kitabında bulundurun. Santralinizi ve devre kesicilerinizi de gizlemek için yenilikçi yollar bulabilirsiniz. Bir dizi şık tasarım ve kaplama ile dağıtım panonuzu öne çıkarın ve evinizin estetiğine uyum sağlayın.

Ürünler için https://www.ponismetal.com.tr/saha-dagitim-elektrik-panolari tıklayın.

22

Yanıt Yok

Cevap Yazın