Sac Nedir? Siyah Sac Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Sac Nedir? Siyah Sac Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Sac, kolay şekillendirilebilen çelik yapılı esnek malzemelerdir. Levha, rulo ya da silindir haline metalin getirilmiş halidir. En üst katmanında dış etkenler sebebi ile oluşabilecek aşınmaya karşı boya bulunmaktadır. Saclar uzun ömürlü dayanıklı ve birçok alanda kullanılabilmesi sebebi ile ev profillerinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Neredeyse tüm sanayi sektörlerinde sac kullanımı mevcuttur. Bunun sebebi istenilen boyut ve kalınlıkta üretimin yapılabilmesidir. Ve bunun dışında istenilen sayıda kısa sürede ve az maliyetle ürün üretilebilmektedir. Bu durum sacların sık ve birçok sektörde kullanılmasının en önemli sebebidir.
Saclar dayanıklı ve esnek bir şekilde üretilmektedirler. Yapısal olarak yassı, silindirik ve dikdörtgensel olarak üretilirler. Siyah çelik saclar ise dikdörtgensel bir şekle sahiptir.

Siyah Yapılı Sac Nedir?

Saclar sıcak ve soğuk haddeleme yapılarak istenilen inceleye getirilmektedir. Siyah saclar ise sıcak haddeleme ile inceltilir. Diğer sac çeşitleri arasından en çok üretilip en çok tüketilen malzemelerdir. Oldukça esnek yapılı ve kullanım alanları fazladır.

Sıvı hale getirilen çelik sürekli soğuyana kadar dövülür. Ürün dikdörtgen bir kesit veya rulo halinde oluşturulmaktadır. Oluşturulan geniş yapılı ürünler istenilen boyutlara lazer kesim ile getirilmektedir. Ürünlerin lazer kesim ile şekillendirilmesi istenilen sonucu kusursuz bir halde oluşturmaktadır.
Lazer kesim ile şekillendirilmesi maliyeti azaltmaktadır. Bunun sebebi lazer kesim kullanılması sebebiyle kalıp ihtiyacının olmamasıdır.

Hangi Alanlarda Kullanılır?

Kaynaklana bilen yapı malzemelerinde kullanılmaktadır.

İnşaat makinelerinde imalat aşamasında kullanılmaktadır.

Iş makinelerinin imalatın da kullanılmaktadır.

Genel kontraksiyon levhalarında kullanılmaktadır.

Demiryolu ve karayolu araçlarının imalatında kullanılmaktadır.

Depolama tanklarının yapımında kullanılmaktadır.

Konteyner imalatı için da kullanılmaktadır.

Birçok sektörde kullanılan basınçlı kapların imalatında kullanılır.

LPG imalatında kullanılmaktadır.

Büyük kazanların üretilmesinde kullanılmaktadır.

Gemilerin omurgası ve iç yapısının oluşturulması için kullanılmaktadır.

Beyaz eşya sektörünün vazgeçilmez yapı ürünleri arasında yer almaktadır.

Ayrıca gıda ve kimya sektöründe de oldukça kullanımı yaygındır.

Özellikleri Nelerdir?

Siyah Sac, 1.5 ve 20.00 mm arasında boyutlarda üretilebilmektedir. Çeşitli kalınlık ve genişlikte üretilebilir.

Kullanılacak sanayi sektörünün ihtiyacına göre siyah sacların ebatları yeniden yapılandırılabilir. Bu sebeple birçok Sanayi sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Sağlam yapısı ve yıllara karşı gösterdiği direnç sebebiyle siyah saclar çok fazla tercih edilmektedir.

Hrp Sac Ve Siyah Sac Farkı Nedir?

Hrp sac sıcak haddeleme işlemi ile yapılmaktadır. Siyah sactan farksız olarak kristalleştirme işlemi kullanılır. Hrp sacın İki çeşidi vardır. Bunlar sıcak haddelenmiş ve soğuk haddelenmiş sactır. Ancak siyah sac sadece sıcak haddeleme ile yapılmaktadır.

Siyah sac ayrıca sürekli sıcak döküm yapılması ile oluşturulur. Sürekli sıcak döküm yapılması ve dövünme ile çeliğin katılaştırılması ile siyah sac yapılır.

Ardından çelik yassı haline getirilmektedir. Siyah sac dikdörtgensel kesit olarak oluşturulmaktadır. HRP sac ise silindirik görünümlü bir şekilde meydana getirilmektedir.

Bu iki sac çeşidinde kalite ve sahip oldukları yapısal özellikler bakımından fark bulunmamaktadır. Sadece şekil ve oluşturulma tarzları birbirlerinden farklıdır. İkisi de ortak ve yapısal ihtiyaca göre birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Birlikte kullanıldığı alanlar şunlardır;

Otomotiv sektörü

Gemi tasarımı ve yapı oluşturulmasında

İnşaat sektöründen

Beyaz eşya üretiminde

Demir yolu ray sistemlerinde

İş makinesi üretiminde

Tank üretiminde

Dkp Sac Ve Siyah Sac Farkı Nedir?

Dkp sac siyah sactan farklı olarak soğuk haddeleme ile oluşturulmuştur. Şeritler halinde kesilerek kullanılmaktadır. Elektrikli motorlarda kullanılır. Motorların rotor ve stotor kısımlarında sargı malzemesi olarak kullanılmaktadır.

Genellikle ince yapılı olması ve elektrikli motorlarda kullanılması en belirgin ayırt edici özellikleridir. Üretim şekli siyah sactan farklıdır.

Siyah sac ürünü hakkında bilgi almak için https://www.karacametal.com/siyah-sac-fiyatlari tıklayın.

29

Yanıt Yok

Cevap Yazın